Zeegranulaten Riviergranulaten Diverse
NV Charles KESTELEYN
Zuiddokweg 50
9000 GENT Zeehaven

T +32 (0)9 223 29 81
info@kesteleyn.be

Zeegranulaten

BCP en NCP

BCP en NCP BCP en NCP BCP en NCP

Op zowel het Belgisch Continentaal Plat (BCP - Belgische wateren) als op het Nederlandse Continentale Plat (NCP - Nederlandse wateren) heeft de firma Ch.Kesteleyn vergunningen voor de ontginning van zeezand voor de bouwindustrie.

Deze activiteiten zijn zeer streng gereglementeerd. Het bekomen van een concessie voor de winning op zee met baggerschepen is geen sinecure. Uitgebreide milieustudies, garanties aan de staat en een complexe opvolging zowel administratief als technisch maken deel uit van winning op het BCP en NCP.

De firma Ch.Kesteleyn wint op deze concessies vnl. fijn zeezand, type 0/1, 0/2 en 0/2,5.

ECP

ECP ECP ECP

Niet alleen fijne zeezanden volstaan voor de productie van bouwgranulaten. De winning van grovere materialen is essentieel voor de productie en samenstelling van hoogwaardige betonzanden zoals de firma Ch.Kesteleyn aanbiedt. Hiervoor heeft de firma ook toegang tot het Engelse Continentale Plat (ECP - wateren van het Verenigd Koninkrijk).

Keuze voor zeegranulaten - De verantwoorde keuze

Keuze voor zeegranulaten - De verantwoorde keuze

De keuze voor zeegranulaten is naar de toekomst toe een verantwoorde keuze. Ontginning op zee biedt heel wat ecologische en economische voordelen ten opzichte van granulaten gewonnen op land en langsheen rivieren. Zo is er heel wat minder impact op fauna en flora. Ook het dagelijkse leven en de bewoonbare gebieden worden veel minder verstoord door deze industrie.

De groep Kesteleyn is vooruitstrevend in deze duurzame ontginning van granulaten op zee. Daarvoor zet ze haar schouders onder diverse milieu-effecten rapportages over ontginning op zee, volgt ze op de voet de laatste trends en ontwikkelingen en werkt ze samen met de meest vooraanstaande baggerschepen.

Ook de CO2-voetafdruk van de diverse zeegranulaten die aangeboden worden, is beschikbaar. Hierbij kan een gedetailleerd certificaat worden voorgelegd van de volledige ontginning en productie, alsook de hele logistieke keten. Van de winning op zee tot bij de klant geleverd is de volledige CO2-uitstoot berekend, per project. Dit alles volgens de laatste Franse standaarden van de ADEME aangevuld met gegevens uit het Britse NAEI databank.